Natuurgeneeswijzen

Hier vind je meer informatie in verband met de therapiën dewelke ik beoefen. 

Ik werk volgense de holistische principes van Hildegard van Bingen. Concreet wil dit zeggen dat ik elk levend wezen als 'heel' beschouw ongeacht je verhaal.  Mijn taak bestaat niet uit het 'repareren of genezen' maar ik reik je graag de informatie aan om het zelfgenezend vermogen aan te spreken. Ik werk altijd vanuit de diepe liefde voor het leven. (www.academia-hildegardiensis.com) 

Gemmotherapie en phytembryotherapie

Gemmotherapie en phytembryotherapie zijn een jonge van de fytotherapie waarbij men gebruik maakt van jonge scheuten en knoppen van bomen en struiken.Dit is altijd onder de vorm van druppels. Ik werk volgens wat men de 'homotoxicologie' noemt dwz dat ik de remedies niet alleen kies omwille van hun klinische raadgevingen maar de therapie individueel maak voor de cliënt. Aan de hand van het gesprek met de cliënt kies ik wat best bij jou problematiek past. Dit is wat men noemt individuele geneeskunde. Al naar gelang jou verhaal raad ik je ofwel gemmotherapie ofwel phytembryotherapie aan. De gemmotherapeutische producten kun je via aanbevolen websites aanschaffen en worden bij jou thuis bezorgd. (voor opleidingen zie  

www.academie-voor-gemmotherapie.com

Fytotherapie

Binnen de fytotherapie maken we gebruik van plantenpreparaten zoals tinctuur (druppels) of tabletten en capsules. Ook hier volg ik de regels van de fytotherapie en werk ik zoveel mogelijk met een plantenpreparaat en niet met een farmaceutisch product. Bv werk ik heel graag met een curcuma-preparaat gemaakt vaan de volledige wortel en niet met een product waar de werkzame stof van de curcuma in verwerkt wordt. Ware fytotherapie is zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven, zo weinig mogelijk bewerkingen en zo veilig mogelijk.

Als therapeut en docent geef ik graag mijn kennis daarin door. (voor opleidingen zie https://www.swn-natuurgeneeswijzen.com/herbology-science-and-tradition/)

Bachbloemen

Bachbloemen werken ondersteunend op emoties bv omgaan met angst, omgaan met trauma's,...

De bachbloemen worden samengesteld in functie van de cliënt. (voo opleidingen zie https://www.swn-natuurgeneeswijzen.com/bachbloemen-voor-mens-en-dier/)

Nutritherapie, voeding voor je gezondheid

Voeding speelt een belangrijke rol in je gezondheid. Samen bekijken we je voedingspatroon en vervangen we eventuele triggers die je ziek maken. Ik werk niet met dieten maar geef je wel advies om je levenssijl aan te passen.

Indien nodig werk ik met hoogwaardige voedingssuplementen om tekorten aan te vullen. 

Aromatherapie

Essentiële oliën hebben een gunstige werking op lichaam en geest.  Een massageolie kan helpen om pijn te verzachten, natuuurlijke huidverzorging bij tal van huidproblemen, ... Bepaalde geuren hebben een gunstige invloed op emoties.  Samen met jou bekijk ik welke essentiële oliën bij jou kunnen ingezet worden. Daarnaast geef ik je graag advies waar je deze producten kunt aanschaffen en hoe je ze optimaal gebruikt. (voor opleidingen zie https://www.swn-natuurgeneeswijzen.com/aromatherapie-en-hydrolaten/)