Over mij

°Blankenberge 1966

Ik zette mijn eerste stappen in de wereld van natuurgeneeskunde uit nieuwsgierigheid naar de samenhang van het leven. Vanuit die honger naar kennis begon ik met het volgen van diverse opleidingen.

Al meer dan 25 jaar deel ik mijn kennis dankzij de combinatie van mijn werk als therapeute en docent.

Ook vandaag nog blijf ik mijn kennis bijschaven. Regelmatig reis ik dan ook af naar diverse opleidingsinstituten in het buitenland om mij bij te scholen. In Vlaanderen ben ik een van de pioniers voor de opleiding gemmotherapie, een discipline waarin ik mij blijf verdiepen en specialiseren en ondertussen ook al meerdere boeken over publiceerde.

Naast de gemmotherapie ben ik gespecialiseerd in fytotherapie, herboristerie, Hildegard van Bingen aromatherapie, hydrolaten, spagyrotherapie, bachbloemen en orthomoleculaire geneeskunde. Sinds kort mag ik mezelf ook veterinair fytotherapeut noemen. 

Ondertussen volgde ik ook tal van trainingen rond het opmaken en geven van webinars, creatie van online video's etc.

Het oprichten van de School voor Westerse natuurgeneeswijzen, een instituut waar professionals zich verder kunnen bekwamen op diverse vlakken binnen de geneeskunde is de kroon op mijn werk. Het zaadje dat ruim 20 jaar geleden is geplant, staat nu in volle bloei. The sky is the limit...

Ondertussen telt de school verschillende afdelingen. In 2020 startte de academie voor gemmotherapie officieel - www.academie-voor-gemmotherapie.com en in 2022 de Academia Hildegardiensis www.academia-hildegardiensis.com.  Beiden maken deel uit van de school maar functioneren op zichzelf. Met de Academia Hildegardiensis wil ik graag de leer van Hildegard van Bingen, mijn grote inspirator verder in de wereld verspreiden. Vanaf voorjaar 2024 komen ook geleidelijk aan opleidingen in het frans. 

C.V.

bachelor in toerisme- 1986 - BSc HealthScience Uk 2013

herborist - aromatherapie en hydrolaten - gemmotherapie - phytembryotherapie - holistische geneeswijzen Hildegard van Bingen - Bachbloemen - spagyriek - fytotherapie - veterinaire fytotherapie - orthomoleculaire nutritherapie - klinische psychologie - edelsteentherapie - genetica en epigenetica - diverse bijscholingen in zowel België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Uk, Italie en USA

hobby's: lezen, tekenen en schilderen, (botanisch, mandala's en enluminuren), tuinieren en mijn poezen. 

Lid van Belgische beroepsvereniging Therapeuten en coaches

Lid van de Nederlandse vereniging fytotherapie

Lid van Folia officinalis, Féderation Belge d'Herboristerie