wandelingen

 

De zee als delicatesse, uitstap Cap Gris Nez Noord-Frankrijk

Zondag 06 mei 2018 

Cap Gris Nez: Frankrijk  van 9u tot 16u

inschrijven noodzakelijk via www.gezondnatuurlijk.eu

De zee herbergt een flink aantal heerlijke groenten. Deze groenten zitten boordevol vitamines en mineralen en worden wel eens het voedsel van de toekomst genoemd. We maken een wandeling langsheen de kustlijn op Cap gris nez en ontdekken er de zeewieren. Zeesla, darmwier, blaaswier, gezaagde zee-eik en zoveel meer sieren straks je bord. We proeven ze rechtstreeks uit de zee. Je leert ze kennen, herkennen, oogsten, gebruiken, hun voedingswaarde, krijgt leuke receptjes en vooral we oogsten de zeewieren. Na de wandeling keren we terug met een flinke oogst die ingezouten wordt en zo meegenomen kan worden naar huis.

Deze dag wordt afgerond (afhankelijk van de getijden) met een wandeling in het nabije achterland. Naast de leuke verhalen en legendes krijg je ook hier weer tips en suggesties wat je allemaal met deze planten kunt doen zowel op je bord als naar je gezondheid toe.

Je ontvangt na inschrijving tijdig een wegbeschrijving en wat je nodig hebt. We starten deze wandeling stipt om 09u omwille van de sterke getijdenwissel.

Kinderen jonger dan 14 jaar Gratis

Bij deze uitstap wandelen we zowel door het water als op het hinterland. Belangrijk is schoenen te voorzien (plastiek sandalen) om door het water te waden als schoenen om te stappen)

Prijs: €60

Inclusief:

·       Geleide wandeling zeewieren en achterland

·       Koffie en thee bij aankomst

Exclusief:

·       Heen-en terugreis,  Picknick

inschrijven kan tot 01 mei 2018. Uw inschrijving is pas geldig na betaling.  U ontvangt na betaling een bevestiging met de nodige informatie betreffende uw daguitstap.

inschrijven noodzakelijk nancy.popieul@gmail.com