Over Nancy Popieul

Nancy Popieul ° 1966 te Blankenberge.  Woonachtig te Ruiselede

Na een opleiding graduaat Toerisme management ben ik gestart met het volgen van opleidingen binnen mijn grote interesseveld nl planten en gezondheid.

Momenteel studeer ik aan de University Milton Keynes in de Uk. In juni 2016 ben ik geslaagd in het behalen van mijn Bachelor in Science.  Ondertussen ben ik ook gestart met de opleiding Master in Science.  Mijn grote droom om wetenschappenlijke, universitaire studies te doen wordt hierbij verwezenlijkt.  Daarnaast is mijn grote passie om wetenschap en dan vooral alles wat met genetica en epigenetica te verbinden met complementaire gezondheid. 

Mijn CV. 

In 1995  startte ik met een opleiding tot herborist.   Vervolgens een uitgebreide opleiding aromatherapie, bachbloemen, microscopie en plantkunde, astrologie, algotherapie en diverse voedings- en  massagecursussen.  

De kennismaking met de gemmotherapie en orthomoleculaire geneeskunde openden echter alle deuren.  Vol overgave volgde ik de opleiding gemmotherapie, orthomoleculaire gezondheid en nutritherapie.   Al vlug volgden daaruit nieuwe inzichten en opleidingen zoals immunologie, genetica, anatomie en pathologie, embryologie, klinische psychologie etc.  eenmaal in contact gekomen met de epigenetica is de passie alleen maar toegenomen..

Ondertussen ben ik ruim 20 jaar docent binnen diverse disciplines zoals gemmotherapie, fytotherapie, aromatherapie, voeding etc.  werk als producttrainer voor diverse bedrijven zoals Keypharm Physalis,  en Health Benefits08 (Nederland), Herboplanet, vanaf september 2017 ook voor La Royale (Luxemburg) .  Daarnaast ben ik regelmatig gastspreker bij congressen, ziekenfondsen, culturele centra, …In het verleden heb ik  ook als producttrainer voor Biover en HerbalGem gewerkt. 

Ik heb een praktijk voor individuele begeleiding complementaire gezondheid. 

Mijn levensfilosofie en mensbeeld is,  dat elke mens al altijd Heel is, en ik beschouw elke uiting van gezondheid als een manifestatie van die heelheid ook al ziet het er als ziekte uit.

Talen: Nederlands – Frans – Engels - Duits

Opleidingen:Bachelor in Science (UK) -  herborist (B)  – aromatherapie (Fr) – Klinische gemmotherapie (B)- phytembryotherapie(Fr en Zwitserland)  - fytotherapie (B en D)  – Bachbloesem(B en UK) – algotherapie (Fr)– nutritherapie (B en NL) - genetica en epigenetica – biochemie –  anti-aging health therapy -  geneeskunde volgens Hildegard van Bingen – bewustzijns-astrologie  ea.  Congressen binnen-en buitenland

Zaakvoerder: Opleidingscentrum GezondNatuurlijk

Docent opleidingen in eigen beheer: geïntegreerde gemmotherapie – aromatherapie – cyclische fytotherapie – bachbloesems – nutritherapie – algotherapie – kruidengeneeskunde volgens Hildegard van Bingen -  astrologie.  Organisatie diverse reizen en daguitstappen

Docente en producttrainer bedrijven: Keypharm Physalis, Colruyt Group Academy,  Health Benefits08, Herboplanet en  La Royale e.a.

Diverse voordrachten: gastspreekster Congres Arts, Therapeut en apotheker Nederland (2013 en 2017) – ziekenfondsen, diverse organisaties en culturele centra

Auteur boeken : ‘Planten, levenskracht en DNA’ -  'Zeewieren, de toekomst'- Alchemische spagyrie - Handboek voor klinische gemmotherapie. 

Wetenschappelijke recensies oa https//Rhodiola-Traditional-Herbal-Medicines-Modern

In opdracht samenstellen wetenschappelijke powerpoints in Nederlands en Engels.  Vertaling uit Frans en Engels in het Nederlands:   wetenschappenlijke artikels -  productinformatie bedrijven 

Lid van 'Society for Economic Botany" actieve deelname wereldcongres Plymouth UK 2013. 

Individuele begeleiding mogelijk te Ruiselede. Voor een afspraak neem je best contact op via telefoonnr 0495/28.01.29 of nancy.popieul@gmail.com

(mijn diensten vervangen niet de diensten van een arts.  Mijn adviezen zijn ondersteunend en in overeenstemming met de begeleiding van de arts.)