Informatie

Lichaam, geest en ziel zijn een geheel, gericht op het Leven. Deze visie op het leven noemt men een holistische visie (Holos betekent geheel).

Binnen deze visie bekijken we ziekte vanuit een volledig ander perspectief.  We gaan op zoek naar de verstoring van het natuurlijke evenwicht.  Door het leven zelf kunnen er verstoringen optreden. Verstoringen kunnen afkomstig zijn vanuit erfelijke aanleg, genetisch patroon, opvoeding, voeding,....Het lichaam geraakt overbelast en vertoont symptomen om dit aan te geven

Door ervaringen in de jeugd, relaties, etc kan een disbalans ontstaan.  Het leren omgaan hiermee en tot het besef komen dat al deze kleine of grote invloeden jou als mooie mens in het leven laten staan, kan zeer heilzaam werken.  Ik werk niet rond het thema van beschadiging maar wel wat heeft het jou gebracht. Dit is de visie van Hildegard van Bingen.  De mens, dier en plant zijn altijd al ‘heel’ elke vorm, elk moment in het leven is ‘Heel’.  Het is elk moment zijn eigen uniek Zelf.

Je persoonlijkheid (geest) bepaald hoe je met dingen omgaat.  

Uiteraard is het ook belangrijk om het lichaam te verzorgen en tekorten aan te vullen waar nodig. 

De benadering hangt af van de situatie en kan fysiek, psychologisch, mentaal en energetisch zijn. Reguliere geneeskunde vormt altijd de basis, complementaire behandelingen worden gegeven om tot de kern te geraken.  Zo nodig wordt verwezen naar andere hulpverleners. 

Phytembryotherapie: werken met preparaten op basis van plantenknoppen – deze producten werken vooral op de ziel. (oude informatie)

Gemmotherapie: werken met preparaten op basis van plantenknoppen als drainagetherapie op lichaam en geest.

Fytotherapie: preparaten die vooral werkzaam zijn op symptomen en lichamelijk welzijn

Orthomoleculair: aanvullen waar nodig

Bachbloemen: werken op de geest in het hier en nu.

Spagyrische essences: plantenpreparaten werken op zielniveau.

 

 

Contact

GezondNatuurlijk Veldstraat 11
Ruiselede
8755
0495280129 nancy.popieul@gmail.com