Holistische geneeskunde volgens Hildegard van Bingen

Residentiële opleiding met verblijf in de Abtei Sankt Hildegardis te Rüdesheim am Rhein Duitsland

Aankomst maandag 16 juli 2018 om 14u – einde voorzien op vrijdag 20 juli 2018 om 13u30

inschrijven noodzakelijk via www.gezondnatuurlijk.eu

Hildegard van Bingen had een speciale visie over het leven, het omgaan met geneeskunde.  Haar beeld van de Godsmens staat centraal.  Deze reis staat dan ook in teken van de Godsmens.  Tijdens de vele workshops maak je kennis met een totaalbeeld van natuur en holistische gezondheid.  We overnachten in de Sankt Hildegardisabtei te Eibingen. 

Aankomst voorzien:maandag 13u en 14u30.  De cursus gaat door ofwel in een cursuszaal of in de tuin. Er is een bezoek voorzien aan de kerk te Eibingen en een geleide wandeling doorheen de kruidentuin  in Bingen am Rhein. 

Er is voldoende tijd tussen de verschillende cursusgedeelten om deel te nemen aan de vieringen van de zusters of een wandeling te maken.  Bij elk deel van de workshop is voldoende aandacht voor reflectie van de deelnemers. 

Inclusief:

€750:  4 overnachtingen volpension op basis van 1 persoonskamers met badkamer (ontbijt - middagmaal en avondeten) 

Workshops –  uitstap naar de kruidentuin en kerk

Biologische kruideninfusies, water en speltkoekjes tijdens workshops

Syllabus en leuke goodiebag

Exclusief:

·       Heen-en terugreis, elk reist volgens eigen mogelijkheden of via carpooling.  Kom je met de trein laat dit dan even weten en je wordt aan het station opgehaald. (gegevens worden tijdig verstrekt) dranken op de kamer alsook alcoholische dranken.  (Rüdesheim am Rhein ligt aan de Rijn, tussen Koblenz en Mainz)

Deze cursus gaat door in het Nederlands…. Je hoeft geen voorkennis te hebben.

Uw deelname is pas geldig na ontvangst van het inschrijvingsgeld op onze rekening . Er is mogelijkheid tot lactosevrij en glutenvrij mits dit bij inschrijving te melden. 

Inschrijven kan tot 15 mei 2018