astrologie cursus 

inschrijven kan via https://www.swn-natuurgeneeswijzen.com/cursussen/ of via email nancy.popieul@gmail.com
over mezelf en astrologie

 Ik kwam al heel jong in aanraking met de sterren, stond als kind uren gefascineerd te turen naar de sterren, toen zag je er nog duizenden...

Op school was een leraar fysica die een gepassioneerd astronoom was en vele keren 's avonds een sterrenkijkavond organiseerde. 

Astrologie was toen nog iets voor hen die 'wat vreemd' waren. Normale mensen geloofden daar niet in... Ik was toen toch al een 'vreemd' kind dus die astrologie kon er nog wel bij. In 1986 volgde ik een eerste cursus astrologie en het bleef wel ergens plakken. Met ups en downs was ik er ergens wel altijd mee bezig. Tijdens de opleiding herborist werd het door een aantal collega's weer wakker geschud. Het vuur laaide op en is niet meer geblust. Ik volgde er steeds meer opleiding rond en begon mij er steeds meer en meer eigen mee te voelen.

Met deze cursus wil ik ook een stukje bijdragen aan de 'kunst' van de astrologie. Velen starten, weinigen blijven.

Is astrologie moeilijk?

Helemaal niet. Ok, je kan je rekentalent gebruiken, je kan het zien als een levenskunst, een soort godsdienst, je kan je de theorie eigen maken. Aan jou de keuze, in elke situatie kan je astrologie beoefenen. Maar er is de kunst van het interpreteren, het luisteren, je intuïtie gebruiken, je menslievendheid... je eigen feeling.

Astrologie kun je niet leren uit boeken. Astrologie leer je via iemand die bereid is zijn sleutelkennis door te geven, de kunst leer je door er dagelijks mee bezig te zijn, je eigen ik erin te vinden. Door bereid te zijn om met een open geest naar jezelf te kijken...

Begin sober, wees nieuwsgierig maar wik en weeg, blijf even stil staan bij je eigen intuïtie, durf even in je spiegel te kijken. Belangrijk, besef dat je altijd met 'levende 'mensen te maken hebt, waarbij hun leven, problemen, ... belangrijk zijn. Praat de mensen niet naar de mond, geef hun geen bloemlezing hoe het allemaal zal worden.

Astrologie is een hulpmiddel om mensen te helpen zelf hun eigen pad te vinden. Maar al te vaak zijn we als mens/therapeut-mens/astroloog geneigd om mensen te willen genezen, te willen helpen... Het is heel menselijk om hier ons eigen goed-gevoel, onze eigen prestige-drang te laten meespelen. Het is menselijk om de hand van onze medemens vast te nemen en hem te begeleiden in zijn moeilijkheden, onszelf belangrijk te achten, dat we hem zullen helpen en niet alleen laten staan. Maar al te vaak vergeten we dat we die hand vroeg of laat moeten los-laten.

Astrologie is een spiegel. Je houdt deze voor het gezicht van je medemens en laat hem zelf kijken. We gaan niemand bekeren, niemand beter maken, niemand tonen hoe het moet...

Het is vertrouwen hebben in jezelf en in je medemens. Hij/zij kan het best aan. Je geeft de sleutels en laat het aan de persoon over welke deuren hij/zij uiteindelijk opent.

Wees bedachtzaam, laat mensen hun eigen keuzes maken, hun eigen verantwoordelijkheid nemen, hun eigen-zijn.

Astrologie is een van de vele paden die men kan bewandelen naar bewustwording.

De geboortetekening is de blauwdruk van de goddelijke mens, elke horoscooptekening van elke mens weer opnieuw. Niemand is alleen maar goed of slecht, geen enkel sterrenbeeld, planeet of huis is alleen maar goed of slecht. Alles heeft een voor- en een achterkant. Alles is groeiende, een kiem in wording en oneindig perfect.

Aan u om uw voor- en achterkant te ontdekken.

Ik wens allen die zich in deze boeiende wereld verdiepen een prachtige ontdekkingsreis toe.

Nancy