alchemische spagyrie

Alchemische spagyrie

Kruidenremedies van het Oude Egypte tot nu.

Gezondheid van lichaam, geest en ziel is een concept, ontstaan  vanuit  de kruidengeneeskunde van het Oude Egypte.  Teksten in de pyramide van Cheops etc vertellen ons over de alchemie.  Deze kennis is verder ontwikkeld door vele alchemisten zoals Paracelsus maar ook door o.a. Hiildegard van Bingen.  De alchemische spagyrie volgens Paracelsus ligt aan de basis van de moderne scheikunde en chemie, homeopathie en zoveel meer. Tijdens de introductiecursus maak je kennis met de basisprincipes van de alchemische spagyrie -  je leert de planten kennen en vooral de elixiers gemaakt volgens deze oeroude kunst.  Een totaal nieuwe wereld gaat voor je open.  Tijdens de vervolgcursus werken we vooral rond het concept planten  en ziek-zijn.  Evenwicht creëren tussen lichaam, geest en ziel.

 

Deze cursus is bedoeld als bijscholing voor herboristen, fytotherapeuten,… maar ook voor wie gewoon een gezonde interesse heeft in kruiden.

Praktisch

Ruiselede

 

Deel 1: 21 februari en 28 februari telkens van 19u tot 22u  (wie voor 15 januari 2018 inschrijft ontvangt een feel-good bag met leuke spagyrische productjes ) prijs €80 (syllabus, biologische thee  en sappen)

 

Deel 2: 14/03 – 21/03 - 28/03  telkens van 19u tot 22u (wie voor 15 januari 2018 inschrijft voor deel 1 en 2 ontvangt gratis het boek alchemische spagyrie) €240  (syllabus – koffie en thee inbegrepen)  (nog 8 plaatsen vrij)

 

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode